Een onbezorgde vliegvakantie

Als je een verre reis wilt maken, is het bijna niet te vermijden dat je met het vliegtuig moet. De vraag is of je dit zou willen vermijden, want een vliegtuig brengt je snel en met veel gemak en comfort naar het land van jouw bestemming. Daarbij hoef je de reis niet eens lang van tevoren te plannen, maar kun je deze ook slechts een dag of een paar dagen van tevoren boeken.

Bestemmingen
In feite kun je met het vliegtuig in bijna ieder land komen waar je heen wilt. Of je nu naar Azië wilt, Afrika of Amerika, met het vliegtuig kun je er komen. Ook binnen Europa kan je vluchten boeken waardoor je reis een stuk sneller verloopt dan wanneer je met de auto of de trein zou gaan. In sommige landen is het zelfs mogelijk gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Frankrijk. Om even een bezoekje te brengen aan de andere kant van het land zou je normaal uren onderweg zijn, terwijl je dit met een vliegtuig in veel minder tijd doet.

Vliegen is voor iedereen
Vliegen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om in luxe te reizen, maar als je het niet erg vindt iets minder beenruimte en luxe te hebben, dan valt je reis alweer een stukje goedkoper uit. Daarbij zijn er tegenwoordig ook steeds meer maatschappijen die jou naar je bestemming brengen voor minder dan de andere maatschappijen. Vaak landen deze niet op de grote vliegvelden, maar ook de kleine vliegvelden zijn voorzien van goed openbaar vervoer en andere middelen om op de plaats te komen waar je wezen moet. Het is fijn dat deze mogelijkheden er zijn, omdat nu bijna iedereen een reis naar een ver land kan maken.

Last minute vluchten
Als je van goedkoop of juist van verrassingen houdt, dan kun je ook eens kijken naar een last minute reis per vliegtuig. Deze reizen boek je soms maar een paar dagen van tevoren, waardoor je de bestemming van het aanbod af kunt laten hangen. Daarbij zijn deze reizen vaak goedkoper en daarom ook zeer in trek.


Posted in Reizen.

Is kamperen afzien

Wie zegt dat kamperen afzien is heeft nog nooit gekampeerd in een luxe winddichte tent. Een tent met stahoogte en genoeg ruimte voor iedereen om te zitten als het slecht weer is. Als je tent dan ook nog op een 4 of 5 sterren camping staat is het echt niet afzien. Gelukkig hoef je niet meteen een tent met alle toebehoren aan te schaffen of te testen of kamperen iets voor je is.

Waar zijn tenten te huur  
Tenten kun je op heel veel campings huren. Zowel in Nederland als in andere Europese landen waar veel toeristen en dus campings zijn. Deze tenten zijn voorzien van alle luxe die je thuis ook gewend bent. Je ligt op een bed in plaats van een matje, je eet aan een tafel en zit op je eigen stoel in plaats met je bord op schoot op een klapstoeltje of bank. Een koelkast en een gasfornuis zijn tot je beschikking. In de meeste gevallen heb je een kleuren tv in je tent. En tot slot, ook een wifi verbinding hoort tot de mogelijkheden.  Kamperen met een plus.

Wat heb je nodig als je gaat kamperen
Je hebt je vakantie doorgebracht in een luxe tent en het is goed bevallen. Nu wil je eigen tent kopen. Denk daar nog even over na. De kosten van aanschaf en de ruimte die alles in beslag neemt kan wel eens tegen vallen.  Zowel voor de opslag in je huis als op het moment van vakantie neemt het veel ruimte in. De tent leg je wel even in de kofferbak van je personenauto. Stoelen en bedden gaan niet lukken. Lig je misschien toch op een matje, de koelkast wordt ook kleiner en de tv, die krijg je niet meer mee en vindt je kamperen zonder al die luxe nog steeds zo leuk. Dat is maar de vraag.

Welk alternatief is er voor kamperen met een tent
Heb je genoeg geld, dan is een camper een luxe alternatief. Heb je wat minder te spenderen dan is een caravan een leuke oplossing. Een caravan is zeker een goed optie als je op vakantie wilt met kleine kinderen. Toch het kampeergevoel zonder al teveel in te leveren op je luxe van thuis.


Posted in Uncategorized.

Bombay

Naamsverandering

De naam Bombay is in 1996 officieel gewijzigd in Mumbai. Dit is gedaan in het kader van het streven om Indiase steden te herbenoemen naar de originele Indiase benamingen. Ondanks deze naamsverandering blijft Mumbai in Nederland vooral Bombay genoemd. In de media wordt de laatste jaren steeds vaker de juiste naam Mumbai gebruikt. Mumbai is de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra.

Geschiedenis en ligging

Bij opgravingen in noordelijk Mumbai zijn voorwerpen gevonden die erop duiden dat het gebied al in de Steentijd werd bewoond. De stad is gevestigd op Salsette, dit is een eiland gelegen aan de Arabische Zee. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog was de stad de belangrijkste katoenmarkt van de wereld, dit zorgde voor een grote economische impuls. De haven van Mumbai is van groot belang voor de economie in het hele land, ongeveer 50% van de het reizigersvervoer in India gaat over het water. Daarnaast gaat een groot deel van het goederenvervoer via de haven van Mumbai.

Transport

Naast het transport over het water heeft Mumbai ook een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. De meeste inwoners maken hiervan gebruik voor woon-werkverkeer. Dit heeft te maken met de slechte kwaliteit van de wegen, het gebrek aan parkeerplaats en de grote hoeveelheid files.
Het vliegveld van Mumbai heet Chhatrapati Shivaji International Airport maar werd voorheen Sahar International Airport genoemd. Dit vliegveld is het drukste vliegveld van India en ligt in het noordwesten van de stad midden tussen de bebouwing.

Reisinformatie

 • Inwonersaantal: Ongeveer 18.000.000
 • Tijdsverschil: 4,5 uur
 • Telefooncode: 91
 • Vliegreis: ca. 11 uur (vanaf Amsterdam)
 • Winkels: Veel winkels zijn open van 10:00 tot 19:30. Vaak ’s middags enkele uren gesloten, en op zondag open. De lokale markten zijn ook het bezoeken waard.
 • Paspoort: Minimale geldigheidsduur paspoort is 6 maanden. Het is ook nodig om een visum aan te vragen.

Posted in Uncategorized.

Rondreizen en backpacken in India

India is een land vol op in beweging en groei. India heeft vele steden met 1.000.000 inwoners of meer. Steden met een miljoen inwoners of meer zijn:

– Bombay
– Delhi
– Bangalore
– Haiderabad
– Ahmadabad
– Madras
– Calcutta
– Surat
– Poona
– Jaipur
– Lucknow
– Kanpur
-Nagpur
– Indore
– Thane
– Bhopal
– Visakhapatnam
– Pimpri-Chinchwad
– Patna
– Vadodara
– Ghaziabad
– Ludhiana
– Agra
– Nashik
– Faridabad
– Meerut
– Rajkot
– Kalyan-Dombivli
– Vasai-virar
– Benares
– Aurangabad
– Srinagar
– Amritsar
– Dhanbad
– Navi Mumbai
– Allahabad
– Ranchi
– Haora
– Coimbatore
– Gwalior
– Jabalpur
– Vijayawada
– Jodhpur
– Madurai
– Raipur
– Kota

Dit zijn tot nu toe alle steden met meer dan een miljoen inwoners. Dit zal de komende jaren echter nog toenemen door de groei van de bevolking en de verstedelijking die in India bezig is. Voor meer inwoner aantallen kunt u naar de lijst met grote steden in india.

 

Voor het backpacken is het geen must de grote steden aan te doen, maar de grote steden zijn het beste voorzien van Taxi’s en treinen om het verplaatsen binnen India gemakkelijker te maken. Het backpacken in India is niet altijd een pretje, starende mensen, grote hoeveelheden vuilnis en verkeers chaos. Echter zijn het ook weer deze minpunten die het land charme geven. De totaal andere cultuur, de chaos, de manier van leven en proberen een stapje vooruit te komen is niet te vergelijken met de hedendaagse westerse cultuur. Het tijd hebben voor elkaar en een praatje maken met een onbekende gebeurt niet altijd in het westen, India heeft dit en nog veel meer te bieden. Backpacken door India zal iedere bezoeker dan ook nieuwe ervaringen en onvergetelijke belevenissen bezorgen. Zo hebben een groot aantal steden in India geen of slechte Riolering. Dit betekend 2 dingen ontlasting kan moeilijk weg en gaat of het vuilnis in of blijft liggen en regenwater kan niet weg, zodat eerst genoemde vrijelijk kan rond drijven. Dit zal niet het hoogtepunt van de vakantie zijn echter typeert dit India wel goed, steden groeien als kool alleen de faciliteiten blijven hier nog wat bij achter.

Backpacken India en de taj Mahal

Iedereen die gaat backpacken in India moet de taj mahal hebben bezocht dit is 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen en een absolute must als je in India bent geweest. Houdt wel rekening met een behoorlijke drukte bij de Taj Mahal aangezien half India en alle toeristen hier ook zijn.

taj Mahal


Posted in Uncategorized.

Backpacken in Thailand

Wil je gaan backpacken in Thailand? Doe dat vooral! Thailand is een prachtig eiland met talloze interessante locaties. Deze route is dan ook op andere en ook logische manier samengesteld. Als je deze route volgt kun je perfect backpacken door Thailand zonder al te veel omwegen te maken en tijd te verliezen. Dit is overigens een route die zeer wordt aangeraden door ervaren backpackers en wordt ook vaak gevolgd.

Backpack route Thailand gefixt

Uitleg bij de route

Bangkok: is het startpunt van de route die we nemen. De meeste backpackers starten hier. Bangkok is bij uitstek dé plek om anderen te ontmoeten die ook gaan backpacken door Thailand, ook tref je vaak anderen aan die ook door andere delen van Azië heen gaan. Bangkok is overigens ook makelijk te bereiken en is een fascinerende stad.

Bangkok – Hua Hin: De reis gaat naar het zuiden richting Hua Hin. Dit is een hele bekende badplaats aan het begin van het schiereiland.

 

 

Hua Hin – Koh Samui: Bezoek het eiland Koh Samui en ook de nabij gelegen eilanden Koh Phangan en Koh Tao. Koh Phangan staat vooral bekend om zijn Full Moon Party. Koh Tao staat bekend om het prachtige onderwaterleven. Zeker de moeite waard dus om beide eilanden te bezoeken!

Koh Samui – Phuket: In de schitterende omgeving van Phuket heb je ook nog een hele hoop andere schitterende eilandjes. Eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Koh Phi Phi of het ietwat rustigere Koh Lanta.

Phuket – Ayutthaya: Als je eenmaal bent uitgefeest, kun je naar het noorden gaan om de ruïnes van Ayutthaya te bewonderen.

Ayutthaya – Sukhotai: In Sukhotai zijn prachtige, historische ruïnes te zien. Er staan bijna honderd ruïnes in en om het park wat ervoor ingericht is.

Sukhotai – Chiang Mai: Chiang Mai is op Bangkok na de grootste stad van Thailand. De stad is ook redelijk geïsoleerd van de buitenwereld en heeft om de stad heen een prachtige natuur. Het heeft ook een eigen dialect, festivals en tradities.

Chiang Mai – Pai: De rustige en prachtige omgeving zorgen voor een goede sfeer maken Pai tot een leuke bestemming. Vooral alternatieve backpackers nemen hier een tussenstop.

Pai – Chiang rai: Er zijn twee prachtige tempels op de plaats van eindbestemming te vinden. Het is ook leuk om even langs het Hilltribe Museum te gaan.


Posted in Uncategorized.

De BES-eilanden, prachtige eilanden!

Panorama foto Bonaire

Zoals wellicht al bekend is, heeft Nederland 3 bijzondere gemeenten. In 2010 heeft Nederland Saba, Sint Eustatius en Bonaire als speciale gemeenten opgenomen en werden Caribisch Nederland genoemd. De Nederlandse Antillen hield ermee op omdat Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zelfstandig werden. Deze drie eilanden hebben prachtige bezienswaardigheden en bieden ook een ideale plek voor jongeren die een half jaartje of een jaartje er tussenuit willen. Ik ga hieronder de bezienswaardigheden nog eens opnoemen en toelichten wat er zo prachtig aan is:

 • Washington Slagbaai Nationaal Park (Bonaire): Een prachtig natuurreservaat in het noordwesten van Bonaire met veel recreatieve, maar ook educatieve activiteiten. Denk aan touren met een auto, maar ook mountain biken kan door dat gebied. Wandelen, kajakken, duiken en vogels spotten kan ook. Al met al is de flora en fauna heel bijzonder in dit park.
 • Bonaire Museum (Bonaire): Dit is het enige officiële museum in Bonaire in Kralendijk.
  Dit museum herbergt de culturele historie van het eiland. Ook is er een heel oud skelet te vinden en prehistorische voorwerpen. Het pand waar dit museum in is gevestigd komt uit 1885 en heeft een typische stijl net zoals de rest van de huizen op Bonaire.
 • The Bottom (Saba): Een klein eilandje met ruim 2000 inwoners. The Bottom is de hoofdstad van het eiland. De stad kent leuke restaurantjes en cafés. Het aantal winkeltjes is niet heel groot maar wel leuk om te zien. De huizen op het eiland zijn ook in een typische Caribische bouwstijl gemaakt.
 • Sint Eustatius: Dit eiland kent nauwelijks toerisme. De toeristen die hier komen zijn vaak dagjesmensen. Op dit eiland zijn wel prachtige gebieden te vinden. Vooral de onderwater wereld van Sint Eustatius is prachtig om te verkennen. Ook is de sterke branding aan de kust geschikt voor surfers, maar vanwege de krachtige onderstroming is het niet aan te raden om er te gaan zwemmen. Ook is het leuk om de inactieve vulkaan te bezoeken. The Quill heet deze vulkaan. Op de hellingen van deze vulkaan is een prachtig tropisch regenwoud te vinden.

Posted in Reizen.

Mexico een waar paradijs

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Mexico, welke tijdens uw vakantie kunnen worden bezocht.
Mexico een land gelegen in Midden Amerika met een zeer gevarieerd landschap.
Er zijn schitterende koloniale steden, prachtige stranden met koraal alsmede actieve vulkanen in de berggebieden.
De bevolking is gastvrij en de Mexicaanse keuken is voortreffelijk!

Onderstaand vind u een lijstje met bezienswaardigheden in Mexico (top 5):
1.  Koperkloof (reeks van spectaculaire canyons)
2.  Maya architectuur in Palenque ( vier patio’s op een platform van 100 meter lang en 9 meter breed)
3.  Mexico stad ( de hoofdstad van Mexico)
4.  Badplaats Cabo San Lucas
5.  Badplaats Playa del Carmen en Canún

Meer informatie vind je op de site van de rijksoverheid.


Posted in Reizen.