De BES-eilanden, prachtige eilanden!

Panorama foto Bonaire

Zoals wellicht al bekend is, heeft Nederland 3 bijzondere gemeenten. In 2010 heeft Nederland Saba, Sint Eustatius en Bonaire als speciale gemeenten opgenomen en werden Caribisch Nederland genoemd. De Nederlandse Antillen hield ermee op omdat Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zelfstandig werden. Deze drie eilanden hebben prachtige bezienswaardigheden en bieden ook een ideale plek voor jongeren die een half jaartje of een jaartje er tussenuit willen. Ik ga hieronder de bezienswaardigheden nog eens opnoemen en toelichten wat er zo prachtig aan is:

  • Washington Slagbaai Nationaal Park (Bonaire): Een prachtig natuurreservaat in het noordwesten van Bonaire met veel recreatieve, maar ook educatieve activiteiten. Denk aan touren met een auto, maar ook mountain biken kan door dat gebied. Wandelen, kajakken, duiken en vogels spotten kan ook. Al met al is de flora en fauna heel bijzonder in dit park.
  • Bonaire Museum (Bonaire): Dit is het enige officiële museum in Bonaire in Kralendijk.
    Dit museum herbergt de culturele historie van het eiland. Ook is er een heel oud skelet te vinden en prehistorische voorwerpen. Het pand waar dit museum in is gevestigd komt uit 1885 en heeft een typische stijl net zoals de rest van de huizen op Bonaire.
  • The Bottom (Saba): Een klein eilandje met ruim 2000 inwoners. The Bottom is de hoofdstad van het eiland. De stad kent leuke restaurantjes en cafés. Het aantal winkeltjes is niet heel groot maar wel leuk om te zien. De huizen op het eiland zijn ook in een typische Caribische bouwstijl gemaakt.
  • Sint Eustatius: Dit eiland kent nauwelijks toerisme. De toeristen die hier komen zijn vaak dagjesmensen. Op dit eiland zijn wel prachtige gebieden te vinden. Vooral de onderwater wereld van Sint Eustatius is prachtig om te verkennen. Ook is de sterke branding aan de kust geschikt voor surfers, maar vanwege de krachtige onderstroming is het niet aan te raden om er te gaan zwemmen. Ook is het leuk om de inactieve vulkaan te bezoeken. The Quill heet deze vulkaan. Op de hellingen van deze vulkaan is een prachtig tropisch regenwoud te vinden.

Posted in Reizen