Backpacken in Thailand

Wil je gaan backpacken in Thailand? Doe dat vooral! Thailand is een prachtig eiland met talloze interessante locaties. Deze route is dan ook op andere en ook logische manier samengesteld. Als je deze route volgt kun je perfect backpacken door Thailand zonder al te veel omwegen te maken en tijd te verliezen. Dit is overigens een route die zeer wordt aangeraden door ervaren backpackers en wordt ook vaak gevolgd.

Backpack route Thailand gefixt

Uitleg bij de route

Bangkok: is het startpunt van de route die we nemen. De meeste backpackers starten hier. Bangkok is bij uitstek dé plek om anderen te ontmoeten die ook gaan backpacken door Thailand, ook tref je vaak anderen aan die ook door andere delen van Azië heen gaan. Bangkok is overigens ook makelijk te bereiken en is een fascinerende stad.

Bangkok – Hua Hin: De reis gaat naar het zuiden richting Hua Hin. Dit is een hele bekende badplaats aan het begin van het schiereiland.

 

 

Hua Hin – Koh Samui: Bezoek het eiland Koh Samui en ook de nabij gelegen eilanden Koh Phangan en Koh Tao. Koh Phangan staat vooral bekend om zijn Full Moon Party. Koh Tao staat bekend om het prachtige onderwaterleven. Zeker de moeite waard dus om beide eilanden te bezoeken!

Koh Samui – Phuket: In de schitterende omgeving van Phuket heb je ook nog een hele hoop andere schitterende eilandjes. Eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Koh Phi Phi of het ietwat rustigere Koh Lanta.

Phuket – Ayutthaya: Als je eenmaal bent uitgefeest, kun je naar het noorden gaan om de ruïnes van Ayutthaya te bewonderen.

Ayutthaya – Sukhotai: In Sukhotai zijn prachtige, historische ruïnes te zien. Er staan bijna honderd ruïnes in en om het park wat ervoor ingericht is.

Sukhotai – Chiang Mai: Chiang Mai is op Bangkok na de grootste stad van Thailand. De stad is ook redelijk geïsoleerd van de buitenwereld en heeft om de stad heen een prachtige natuur. Het heeft ook een eigen dialect, festivals en tradities.

Chiang Mai – Pai: De rustige en prachtige omgeving zorgen voor een goede sfeer maken Pai tot een leuke bestemming. Vooral alternatieve backpackers nemen hier een tussenstop.

Pai – Chiang rai: Er zijn twee prachtige tempels op de plaats van eindbestemming te vinden. Het is ook leuk om even langs het Hilltribe Museum te gaan.


Posted in Uncategorized