Is kamperen afzien

Wie zegt dat kamperen afzien is heeft nog nooit gekampeerd in een luxe winddichte tent. Een tent met stahoogte en genoeg ruimte voor iedereen om te zitten als het slecht weer is. Als je tent dan ook nog op een 4 of 5 sterren camping staat is het echt niet afzien. Gelukkig hoef je niet meteen een tent met alle toebehoren aan te schaffen of te testen of kamperen iets voor je is.

Waar zijn tenten te huur  
Tenten kun je op heel veel campings huren. Zowel in Nederland als in andere Europese landen waar veel toeristen en dus campings zijn. Deze tenten zijn voorzien van alle luxe die je thuis ook gewend bent. Je ligt op een bed in plaats van een matje, je eet aan een tafel en zit op je eigen stoel in plaats met je bord op schoot op een klapstoeltje of bank. Een koelkast en een gasfornuis zijn tot je beschikking. In de meeste gevallen heb je een kleuren tv in je tent. En tot slot, ook een wifi verbinding hoort tot de mogelijkheden.  Kamperen met een plus.

Wat heb je nodig als je gaat kamperen
Je hebt je vakantie doorgebracht in een luxe tent en het is goed bevallen. Nu wil je eigen tent kopen. Denk daar nog even over na. De kosten van aanschaf en de ruimte die alles in beslag neemt kan wel eens tegen vallen.  Zowel voor de opslag in je huis als op het moment van vakantie neemt het veel ruimte in. De tent leg je wel even in de kofferbak van je personenauto. Stoelen en bedden gaan niet lukken. Lig je misschien toch op een matje, de koelkast wordt ook kleiner en de tv, die krijg je niet meer mee en vindt je kamperen zonder al die luxe nog steeds zo leuk. Dat is maar de vraag.

Welk alternatief is er voor kamperen met een tent
Heb je genoeg geld, dan is een camper een luxe alternatief. Heb je wat minder te spenderen dan is een caravan een leuke oplossing. Een caravan is zeker een goed optie als je op vakantie wilt met kleine kinderen. Toch het kampeergevoel zonder al teveel in te leveren op je luxe van thuis.


Posted in Uncategorized