Rondreizen en backpacken in India

India is een land vol op in beweging en groei. India heeft vele steden met 1.000.000 inwoners of meer. Steden met een miljoen inwoners of meer zijn:

– Bombay
– Delhi
– Bangalore
– Haiderabad
– Ahmadabad
– Madras
– Calcutta
– Surat
– Poona
– Jaipur
– Lucknow
– Kanpur
-Nagpur
– Indore
– Thane
– Bhopal
– Visakhapatnam
– Pimpri-Chinchwad
– Patna
– Vadodara
– Ghaziabad
– Ludhiana
– Agra
– Nashik
– Faridabad
– Meerut
– Rajkot
– Kalyan-Dombivli
– Vasai-virar
– Benares
– Aurangabad
– Srinagar
– Amritsar
– Dhanbad
– Navi Mumbai
– Allahabad
– Ranchi
– Haora
– Coimbatore
– Gwalior
– Jabalpur
– Vijayawada
– Jodhpur
– Madurai
– Raipur
– Kota

Dit zijn tot nu toe alle steden met meer dan een miljoen inwoners. Dit zal de komende jaren echter nog toenemen door de groei van de bevolking en de verstedelijking die in India bezig is. Voor meer inwoner aantallen kunt u naar de lijst met grote steden in india.

 

Voor het backpacken is het geen must de grote steden aan te doen, maar de grote steden zijn het beste voorzien van Taxi’s en treinen om het verplaatsen binnen India gemakkelijker te maken. Het backpacken in India is niet altijd een pretje, starende mensen, grote hoeveelheden vuilnis en verkeers chaos. Echter zijn het ook weer deze minpunten die het land charme geven. De totaal andere cultuur, de chaos, de manier van leven en proberen een stapje vooruit te komen is niet te vergelijken met de hedendaagse westerse cultuur. Het tijd hebben voor elkaar en een praatje maken met een onbekende gebeurt niet altijd in het westen, India heeft dit en nog veel meer te bieden. Backpacken door India zal iedere bezoeker dan ook nieuwe ervaringen en onvergetelijke belevenissen bezorgen. Zo hebben een groot aantal steden in India geen of slechte Riolering. Dit betekend 2 dingen ontlasting kan moeilijk weg en gaat of het vuilnis in of blijft liggen en regenwater kan niet weg, zodat eerst genoemde vrijelijk kan rond drijven. Dit zal niet het hoogtepunt van de vakantie zijn echter typeert dit India wel goed, steden groeien als kool alleen de faciliteiten blijven hier nog wat bij achter.

Backpacken India en de taj Mahal

Iedereen die gaat backpacken in India moet de taj mahal hebben bezocht dit is 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen en een absolute must als je in India bent geweest. Houdt wel rekening met een behoorlijke drukte bij de Taj Mahal aangezien half India en alle toeristen hier ook zijn.

taj Mahal


Posted in Uncategorized